Väsynyt äiti

Taas.

04.08.2005 17.45 - henkilökohtaiset 

,

Kiitos Maria kommentista.

Miten voin tänään? Mitä minulle kuuluu, oikeasti? Mitä haluaisin tehdä jos voisin? Siinä kysymyksiä.

En tiedä.

Aamusta alkaen on pyörryttänyt, johtuneeko väsymyksestä, korkeasta verenpaineesta, alhaisesta hemoglobiinista. Pitäisi levätä, mutta en osaa. Välillä olen niin väsynyt etten tiedä mitä tehdä, kun saisi vain nukkua vuorokauden ympäri, vauva on muutaman edellisen yön heräillyt melkein tunnin välein ja se alkaa väsyttää äitiä melkoisesti. Varsinkin kun esikoinen herättää kuitenkin aamulla aikaisin..

Haluaisin tehdä niin paljon, mutta en saa aikaiseksi mitään. Ehkä aloitettua kyllä, mutta sen jatkamiseen sitten ei puhtia riitä. On päiviä, jolloin jaksan tehdä mitä vain, leivon, siivoan, ompelen, touhuan lasten kanssa vaikka kuinka paljon. Sitten välillä taas on päiviä, jolloin pelkät arkirutiinitkin ovat työn takana..

Tiedän vaativani itseltäni liikaa, ei minun tarvitse olla kaikessa täydellinen. Mutta silti vaadin itseltäni aina liikaa..

Comment

Comments

Susanna (anon, 04.08.2005 18.11) kotisivu

Kuulostaa ihan minun tarinalta tämä sinun blogisi. Mulla alkaa jo aurinko paistamaan, josko se sullakin elo kohta helpottuisi!

Mä olen saanut päivään "omaa aikaa" niin, että poika muovailee muovailuvahoilla tai piirtää ja mä voin samaan aikaan neuloo tai askarrella tai mitä milloinkin. Ja sinnikkäästi olen yrittänyt ommella lasten kanssa, välillä tyttö sylissä ja toinen jaloissa, ja nyt pikkuhiljaa ollaan tultu siihen että saan 15min olla rauhassa :D

Ja vinkki: älä IKINÄ käytä omaa rauhaa siivoamiseen, vaan lepää tai tee jotain mielekästä jos siihen tarjoutuu mahdollisuus. Siivota ehtii sittenkin kun mies tulee.

Kokeile myös, että lähtisit esikoisen kanssa kahdestaan jonnekin. Mun poika (oli 1v10kk kun tyty syntyi) oli maailman onnellisin lapsi, kun pääsi äitin kanssa jäätelöautolla, ja vaavi oli kotona.

Koita jaksaa. Kokeile perhepetiä. Mä olin ennen sitä mieltä että never, mutta kun tarpeeks väsyin niin siihen se vaavi niin mukavasti aina jäi...ja siinä on yhä :D

Muuten, kun on noita puhtipäiviä, niin yritä vähän hillitä, jos sitä puhtia jäisi sitten seuraavallekin päivälle edes vähän.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu