Väsynyt äiti

Ojasta allikkoon kai..

27.07.2005 13.22 - henkilökohtaiset 

,

Eilisen jälkeen päätin, että edes yksi päivä ilman raivoamista ja nyt vähän yli puolenpäivän, tuo kaunis ajatus on kadonnut kuin tuhka tuuleen..

Eilen olin kirjastossa poikien kanssa ja ehkä olisi pitänyt vain jäädä kotiin. Ehkä olisi pitänyt tajuta, että yksin kahden lapsen kanssa, kun esikoinen on vain seisomalaudalla, ei reissusta tule kovinkaan nautinnollista. Eikä tullut. Eihän tuo yksi pysynyt paikallaan sekuntiakaan, kun yritin etsiä itselleni muutamaa kirjaa. Vaikka pyysin kauniisti, vähemmän kauniisti, ja erittäin rumasti. Olisi pitänyt vain jo kotona tajuta, että toinen aikuinen olisi sittenkin ollut erittäin järkevä juttu mukana..

Esikoinen on siis 2-vuotias vasta ja uhma aluillaan. Vielä ei pääse mihinkään kerhoihin tai muihin vastaaviin ilman äitiä. Välillä harkitsen ajatusta tuon hoitoon laittamisesta, mutta sekään ei kuitenkaan tunnu hyvältä vaihtoehdolta.

Yritän jaksaa laskea edes viiteen ennen kuin räjähdän, mutta en yleensä pääse edes niin pitkälle. Mistä saisi ostettua kärsivällisyyttä itselleen? Tunnen vajoavani samalle tasolle esikoiseni kanssa raivoamisteni suhteen, sillä erotuksella, että esikoisella on syy raivota. Äiti vain raivoaa omaa pahaa oloaan ja väsymystään..

Sitä vaan on niin h*****n huono omatunto omasta käytöksestäni.

Comment

Comments

Tsu (anon, 27.07.2005 17.15) kotisivu

Ne on nuo kirjasto-, kauppa-, neuvola- ym. reissut aina vähän extreme lajeja kun yksin lasten kanssa liikkeelle lähtee. Tiedän tunteen hyvin, kärsivällisyyttä kaipaisin itsekin jostain lisää aina välillä. Onneksi se ei kuitenkaan aina ole tuota :)

ellen (anon, 27.07.2005 19.20)

Tiedätkö, mulla on teoria uhmaiästä. Siihen liittyy lapsen ymmärrys siitä että on "oma tahto", mutta siihen pitää myös liittyä oppi siitä, miten aikuinen vastaa siihen huutoon. Koko lapsuutensa ajan lapset opiskelevat aikuisten maailmaan. Se että äiti hermostuu jatkuvasta huutamisesta ja kiukuttelusta - on luonnollista. Se on luonnollinen tapa reagoida tilanteeseen. Minusta on tärkeää, että lapsi oppii sen, miten ihmiset reagoivat kiukutteluun. On epäluonnollista olla "liian kärsivällinen", lapsi kokeilee kepillä jäätä ja äidin sekä isän tehtäväksi jää näyttää missä se heikon jään raja kulkee. Lapsen on myös hyvä tietää, että äiti ja isä saattavat myös suuttua ja olla vihaisia "hänelle".

"Kohtuus kaikessa" on hyvä vanha viisaus. Todennäköisesti olet mitä parhain äiti, turhat syyllisyyden tunteet pois. :) Ja viimeksi tänään oma äitini (olen jo 27-v) harmitteli sitä, kun hän oli työssä käydessään aina niin äreä. En mä muista sellaista lainkaan, :) äidit ovat niiiin ihania, siinä se todellinen ihmiskunnan toivo piilee.

Evi (anon, 27.07.2005 20.58)

Miten olisi sellainen osapäivähoito esikoiselle? Vaikka vain 3-5h muutaman päivänä viikossa. Voisi tehdä hyvää teille molemmille. Minun lapseni meni vajaat 2-v.na päivähoitoon ja sujui ihan mukavasti. Riippuu varmasti paljon lapsesta, miten sopeutuu.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu