Väsynyt äiti

Jatkoa vielä

25.07.2005 22.01 - henkilökohtaiset 

,,

Kiitos kommentista Tellu. On mukava tietää, ettei ole tuntemuksiensa kanssa yksin.

Itselläni alkoi alakuloisuus myös jo kuopuksen raskausaikana, synnytyksen jälkeen pari ensimmäistä kuukautta meni mukavasti, mutta nyt kuopuksen ollessa 4kk ikäinen, alakuloisuus on palannut.

Ehkä se on tämä arki, mene ja tiedä. Se vaan on niin outo olotila, kun mieli on maassa, vaikka lapset ovat rakkaampia kuin mikään muu maailmassa ja rakastan heitä yli kaiken. Silti välillä tuntuu, ettei mikään tunnu miltään.

Olin tänään puoli tuntia ulkona ihan yksin. Mies ei ollut kauhean innostunut asiasta, mutta lähdinpähän kuitenkin. Pakko kai alkaa olemaan itsekäskin välillä. Loppuilta menikin heti mukavemmin lastenkin kanssa kun olin edes hetken aikaa saanut hengähtää.

Pitäisi vain saada mies vielä ymmärtämään että tarvitsen tätä todella jaksaakseni arkea. Vaikka rakastan lapsiani yli kaiken, 24 h vuorokaudessa yhdessäoloa on liikaa, jos ei edes hetken aikaa saa hengähtää, irtaantua arjesta. Pitäisi saada mies ymmärtämään, että seksiäkin on tiedossa kunhan saan apua arjen pyörityksessä ja aikaa itselleni..

Oma äitini on sairastanut masennusta n. 7 vuotta ja olenkin välillä pelännyt, että josko se onkin perinnöllistä. On vaikeaa seurata toisen sairastamista pystymättä loppujen lopuksi tekemään asian eteen mitään muuta kuin olla tukena. Senkin takia tahdon pinnistellä loppuun asti masennusta vastaan, en tahdo kokea samaa..

Ehkä tämä on vain väsymystä, joka helpottaa ajan kuluessa. Ehkä.

Comment

Comments

Katja (anon, 25.07.2005 22.44)

Yksinolo on todella tärkeää, sillä kukaan ei jaksa huolehtia lapsista ja hoitaa kotia 24h/vrk ilman lepotaukoja. Ja vaikka jaksaisi jonkin aikaa, ei kenenkään pidä sellaista toiselta vaatia. ET ole itsekäs, vaikka olisit joka päivä ulkona sen puoli tuntia yksiksesi ja lataisit sillä tavoin akkuja. On koko perheelle parhaaksi, että äiti saa levätä ja kuunnella välillä omia ajatuksiaankin lasten ja miehen vaatimusten sijaan. Voimia arkeen ja iso halaus.

Rosa (anon, 25.07.2005 22.47)

Kun esikoiseni oli kolmeviikkoinen, aloin käydä kerran viikossa ranskantunnilla. Isä pärjäsi hienosti, vaikka ensin jännittikin. On tosi tosi tärkeätä, että pidät itsestäsi huolta. Kutakuinkin kaikki seisoo tai kaatuu sen mukaan, seisotko vai kaadutko sinä. Miehesi on PAKKO tajuta se ajoissa.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu