Väsynyt äiti

Aamusta iltaan.

26.07.2005 22.13 - henkilökohtaiset 

,

Kiitos rohkaisevista kommenteista Rosa ja Katja. Tiedän olevani menossa oikeaan suuntaan vaatiessani itselleni hiukan omaa aikaa. Äiti taitaa loppujen lopuksi olla se perheen kivijalka, jonka varassa koko perhe on. Jo perheen hyvinvoinnin kannalta on kai tärkeää että äitikin voi hyvin..

Ehkä mies ei ennen tätä ole ajatellut minun tarvitsevan hengähdystaukoja. Ehkä tuo oikeasti on kuvitellut minun nauttivani tästä hullunmyllystä täysin rinnoin aamusta iltaan. Ennen en ole vaatinut mitään. Tiedän, että mies haluaisi töiden jälkeen viettää aikaa koko perheen kanssa, mutta tällä hetkellä on pakko olla itsekäs ja sysätä huono omatunto syrjään..

Tänään olin taas runsaan puoli tuntia ulkona. Yksin. Ihanaa vain olla, ajattelematta yhtään mitään.

Illat menee siis hyvin, kiitos pienen tauon. Mutta mitä sitten päivisin?

Jossain vaiheessa kun alkaa väsyttämään. Esikoinen uhmaikänsä kanssa on välillä vähän hankala, enkä tässä olotilassa ole ehkä se rakentava ja rohkaiseva äiti, mikä minun pitäisi olla. Poikien päiväunet eivät yleensä osu samaan aikaan, joten hengähdystaukoa ei ole. Kuopus on melko suuritarpeinen ja vaati paljon äidin huomiota ja seuraa. Kotityöt menee yleensä vauva joko sylissä tai kantoliinassa, koska suuriman osan ajasta tuo ei viihdy lattialla tai sitterissä.

Ja sitten tulee huono omatunto, kun tuntuu, etten ehdi huomioimaan kumpaakaan pojista tarpeeksi. Tuntuu että aina toinen jää vähemmälle.

Comment

Comments

Jaana (anon, 27.07.2005 10.54)

Hei!
En teidä minkä ikäinen esikoisesi on, mutta voisi uhmaiästä päätellä, että hän on kohta ainakin kolmen. Kolme vuotiaille on jo aika mukavasti kaikenlaista toimintaa. Ainakin kaupungeissa. Ohjattuja leikkikenttä toimintaa, muutaman tunnin kerhoja (meillä kaupunkikin järjestää sellaista) yms. Jos voisit viedä esikoisen tälläiseen, niin kuopuksen kanssa saisit vähän hegähdysaikaa ja jaksaisit esikoista ja hänen uhmaansa paremmin.
Pidä vaan kiinni omasta ajastasi. Se on jokaiselle kotiäidille tarpeen. Vetoa vaikka siihen, että eihän miehesikään ole työpaikallaan 24 tuntia vuorokaudessa. Voimia sinulle!
sanoo Jaana kokemuksesta jotain oppineena

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu